Sayfalar

12 Şubat 2010 Cuma

Nokia E71'i kimin götüne sokayım!


"E71’i kampanya ile satın aldım. Ancak ekranın donması, mail alamama ve gönderememe, açma kapama tuşlarının bazen çalışmaması gibi sorunlar yaşadım. Aldığım Kadıköy'deki Turkcell bayiine götürdüm. Yardımcı olamayıp, başka bir Turkcell bayiine, teknoloji uzmanına yönlendirdiler.
Teknoloji uzmanı 1,5 saat uğraştıktan sonra yazılımında problem olduğunu, bu modelden böyle şikayetler aldıklarını, yazılım yüklenince düzeleceğini söyleyip, beni Kadıköy'deki Nokia servisine yönlendirdi. Yazılım yeniden yüklendi.
Ancak aynı gün telefondaki şikayetlerimin devam ettiğini gördüm ve Turkcell bayiine götürdüm. KVK servisine yollayacaklarını en geç 20 gün içinde alabileceğimi söyledi. Bu arada kampanya ile satın aldığım için yerine başka bir telefon alamayacağımı öğrendim. Yarın telefonumu vereli bir hafta olacak. Turkcell bayiine uğradım süreçle ilgili bilgi almak için, bu kez de 45 günü bile bulabilir dediler.
Bu arada kampanyaya dahil olan internet hizmetinden faydalanamıyorum. Ayrıca Turkcell bana bu süreçte kullanacağım geçici bir telefon da vermiyor. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.”
2 gün içinde Nokia'dan arayıp telefonumun tüm problemlerinin giderildiğini, hemen alabileceğimi söylediler. 12 saattir kullanıyorum. Bir bok yapılmamış. Hala aynı şikayetlerim devam ediyor. O kadar sinirliyim ki artık aradıklarında resmi resmi konuşmak istemiyorum. Küfrü basmak, bu telefonu birinin götüne sokmak gibi isteklerim var. Ne yapayım siz söyleyin a dostlar!

15 yorum:

Senem dedi ki...

1- Tüm tüketici sitelerine yazabilirsin. (Sanırım yazdın)
2- Tüketici derneği bu konuda çok yardımcı olacaktır. Senin adına dava açıp masrafları karşılama noktasına kadar vardırıyorlar işi.
3- Bence de resmi konuşmaya gerek yok. Bas küfürü dostum. İçinde kalanları sonra kim temizleyecek :)

Kürksever dedi ki...

"Benim sosyal medyada şunca takipçim var, hepsi twitter'da facebook'da blogumda yolumu gözlerken bana kakalanan bu bozuk ürün nedeniyle internete giremeyişim telafisi imkansız kayıplara yol açmış, toplumsal bir yara olmuştur." diyerekten maddi-manevi tazminat davası açabilirsin.

Kürksever dedi ki...

Aslında yeni çıkan "You are not a gadget" adlı kitabı okumak için bir fırsat/vesile de olabilir bu talihsiz olay:
http://www.amazon.com/You-Are-Not-Gadget-Manifesto/dp/0307269647/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1266081136&sr=8-1

MiM dedi ki...

sikayetvar.com a yazabilirsin..
Tüketici hakları gibi birşeylerde olacaktı..

mgntwmn dedi ki...

@senem sen temizlicen tabii, kim temizlicek!biliyosun başına gelecekleri di mi? görüşelim bu akşam kuzum. temizlenmeyi bekleyecek kadar doldum yine:)

mgntwmn dedi ki...

@MiM şikayetvar a yazdım.

mgntwmn dedi ki...

@coşkun hürsel ilk yorumunuza ne diyeyim. sağ olun, var olun. ama sadece internet olmaması değil bloga yazmamamın nedeni. zorundalık olarak görünen şeyleri sevmiyorum. içimden geldikçe yazmak daha iyi. köşe yazarı diiliz en nihayetinde:)
ingilizce yayın okuma alışkanlığım yok. türkçe tercümesi çıkınca okumak üzere listeme ekliyorum.

mgntwmn dedi ki...

ayrıca tüketici derneğin ile bağlantıya geçtim. sessiz kalmamı önerdiler. bekliyoruz. hayat bana bu beklemelerle birşey mi anlatmaya çalışıyor acaba?

(Süper)Cem dedi ki...

ben ttnetle ilgili sorunlar yaşıyordum bi ara. defalarca hatlar koptu, net paso kopuyordu, defalarca gerizekalı santral operatörlerinin "modeminizin fişini çekin 5 saniye bekleyin" ritüellerini dinlemek zorunda kaldım; ki ben bir bilgisayarcıyım.

en sonunda ttnet genel müdürlüğüne hiçte kibar olmayan bir mail attım. 1 gün sonra bağlı olduğum ilçenin müdürlüğünden aradılar ve pazar günü eve gelip test ettiler internetimi. gerizekalı telefon operatörlerine defalarca anlattığım basit bir şeyi anlattım adama "portumu değiştirin.". değiştirdiler ve çalışıyor.

yani kıssadan hisse; kibar olmak işe yaramıyor. dozu arttırmak şahane bir şey.

her boku bilen adam dedi ki...

"türksellinin gücü türkselin sikim gücü" diyerek blog aleminde yaptığım en seviyesiz ama en yerinde yorumu bırakayım buraya, sonra da gidip uyuyayım.

iyi geceler.

mgntwmn dedi ki...

hbba şu an nokia ile çarpışmaya başladım, elbet trcelle de sıra gelecek. ayriyetten bekleme müziği olarak içimden bunu söylüyor olacağım:)

tüketici derneği sessizce bekle dediği için sessizce bekliyorum. olay neticelensin duyuracağım hepinize sonucu.

Unknown dedi ki...

bu telefon benide sinir etti 5 dkdan uzun internete bağlı kalamıyorum delirtiyo beni a.q böyle telefonun diyip duruyorum.

mgntwmn dedi ki...

Volkan telefona koyan koymuş.sen Genpa'ya koy:) aç bir dava. TÜBİDER yardımcı oluyor. tavsiye ederim.
ama beni sorarsan hala mahkeme tarihini bekliyorum:) 2 ayı buluyormuş.

khaos dedi ki...

o zaman oralarda olsam derdim ki..
"alma"..

"alma siktiret.."

ama demedim..

diyemedim..

mgntwmn dedi ki...

boşver yav sen de siktir et:)