Sayfalar

26 Eylül 2010 Pazar

kocama kızmam, sevgilisini yolarım!

Geçen akşam yeni başlayan dizilerden "öyle bir geçer zaman ki"yi izliyorum. kadın aldatıldığını öğreniyor. çok ağır bir psikoloji. son derece haklı durumda ve büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. adamı paralasa yeri var. ancak ilk sinir krizi dalgasını atlattıktan sonra başlıyor kocasının sevgilisine saydırmaya.
son zamanlarda sıkça gözlemlediğim bir konu bu. bazı hemcinslerimin aldatılma konusuna bakışı enteresan. böyle bir durumda ilk muhatap sevgilindir, değil mi? yok, bu kadınlar için ilk muhatap sevgilisinin sevgilisi. hakaretler, yerli yersiz aşağılamalar ve illa ki o kadını kötü belleme ve belletmeye çalışma çabaları.
biri kavgaya hazırlanan, diğeri savaşı kazandığının zaten farkında iki kadın
bir kadın kiminle aldatıldığını merak eder. ister istemez kendini o kadınla kıyaslar. erkeğinin kendinde neyi bulamayıp, onda ne bulduğunu çözmeye çalışır. içten içe kötü olmalarını da ister. bunların hepsini anlıyorum. ancak erkeklerden daha duygusal olmamız, mantıksız olmamızı, tamamen hislerimizle hareket etmemizi ve diğer donanımlarımızı hiç kullanmamamızı, tüm bunların neticesinde sinir hastası olmamızı gerektirmiyor. bu tip ilkel kadınlara sesleniyorum: aklınızı başınıza toplayın! gerçeklerle yüzleşin. sevilmiyorsunuz. hayır sevgili kocanız yoldan çıkarılmadı. yoldan çıkmaya zaten gönüllüymüş. diğer kadına hakaret etmek, küfür etmek içinizdeki hırsı dindirmeyecek ve diğer kadını da acıtmayacak. adam da senin bu acizliğinden ve çirkinliğinden kaçıyor olabilir. bu durum sana sadece puan kaybettirir, bilesin.

4 yorum:

Kürksever dedi ki...

Acaba bu durumun asıl nedeni, kadınların erkeklerini "muhatap almaya değmez ama üstünde savaşmaya değer" objeler olarak görmeleri olabilir mi?

bozbek dedi ki...

Bence bu durumun nedeni, kadının kocasını değil hemcinsini kıskanıyor olması.. Biz kadınlar kocalarımızdan çok diğer kadınları kıskanırız :) Onla olup da bende olmayan nedir acaba diye hayıflanır dururuz..

Kürksever dedi ki...

Ah şu kadınlar! Dünya onlar için var, dünyada ipleri kadınlar tutuyor. Biz erkekler, aklı pipisinde sperm bankalarıyız, gerisi hikaye!

mgntwmn dedi ki...

bu mantıkla bakarsak kadın kadın için süslenir, kadın kadın için giyinir, güzel olmak ister vs oralara kadar varıyor konu. karakterin hiç mi önemi yok yahu?

not: dün akşamki bölümde kadın kocasının sevgilisiyle ilk defa karşılaştı ve orada duran bir çakıyı alıp karnına sapladı.