Sayfalar

21 Ekim 2010 Perşembe

kızsal dertler: kıldan tüyden sorunlar

ortalama bir insanın hayatını bölümlere ayırırken sayarlar ya, hayatının 10 yılı uyuyarak, 5 yılı yemek yiyerek.... diye devam eder. benim 32 yıllık hayatımın da herhalde 2 yılı dolu dolu kıl tüyleri temizlemeyerek ya da temizlemek için neler yapmam gerektiğine kafa yorarak geçmiştir. sırf bu yüzden ergenlik dönemimde annemden ve teyzemden nefret ettiğimi hatırlıyorum. bana böyle gereksiz genler verdikleri için. önce herbir alternatifi denersin. jilet, ağda, sir ağda, tüy sarartıcılar, tüy dökemeyiciler. en son epilasyon. sonra hepsinin işe yaramadığını, bunun da ömür boyu çekilmesi gereken bir kadın çilesi olduğunu kabul edersin. beyaz tenli iseniz ve tüyleriniz pek de sarı değilse ama tam da siyah değilse hepten sıçtınız! çağın buluşu olan lazer epilasyon da bir boka yaramıyor. ilk 3 4 seansta "ahanda bitti" diyorsunuz ama 3 yıl da devam etseniz bitmiyor, bitmiyor!
bir arkadaşım sarı tüyleri bile bitiren bir lazer epilasyon cihazından bahsedince heyecanlandım kurtuluyorum bu dertten diye. gugılladığımda gördüğüm manzara beni epeyce korkuttu. tr'de sadece 2 yerde var olan bu cihaza sahip caddedeki güzellik merkezinin sayfasında ajda pekkan'ın teşekkür mektubu vardı. fiyatları duyunca dudağımın uçuklamasından korktuğum için 1 hafta boyunca hergün aramayı bir sonraki güne erteledim. bu güzellik merkezini ne tamamen unutabiliyor, ne de arayıp randevu alabiliyordum. nihayet bugün günlerdir kafamı meşgul eden bu konudan kurtulmak için aradım. henüz dudağım uçuklamadı ama o ajda pekkanların gittiği güzellik salonuna şu halimle gidemeyeceğimi anladım.
hüsran denizinde boğulmamak için bir başkasının tavsiye ettiği sally hanson'ın ürünlerini  inceledim internetten. gayet güzel tüy sarartıcıları varmış. bu markanın tırnak ürünlerini de madonna kullanıyormuş nabeer! kumral kıllarımı sally hansen kremi ile sarartır bu sene de sarı kıllarla gezerim artık.

3 yorum:

BiPass dedi ki...

kadın olmanın beraberinde getirdiği her dezavantaja tamam da, bu kıl tüy sorunu gerçekten beni de isyan ettiriyor. hele de benim gibi "7 gün 24 saat tek bir kılım bile olmadan gezmeliyim" kafasındaysan aynen ömür bununla uğraşmakla geçiyor; epilasyon makinesi fişten hiç çıkmıyor. iğneli epilasyon (denedim) tam deli işi, değilsen de 76986767364 kılın tek tek yakıldığı süreçte delirmek mümkün. lazer (denedim) dünyanın en acı verici deneyimlerinden biri oldu benim için, hem de çok pahalı. ve bunların hiçbiri de kesin çözüm değil üstelik. norveçli bilim adamları halen diş beyazlatan macun formülleri bulucaz kafasındalar, geçin artık bunları yha, şu derde bir çare bulun demek istiyorum kendilerine :(

BiPass dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mgntwmn dedi ki...

:)) eskiden ben de senin gibiydim. sinekkaydı. sonra bir saldım. mağara kadını modu. sen sallamayınca adamlar da sallamıyor aslında. ama duvardan duvara samur halı şeklinde olunca görünen yerler için çözüm arayışlarımız devam ediyor. duyun bizi bilim insanlarıııı!
not: dikkat ettiysen norveçli olarak kısıtlamadım bilim insanlarını. zira bu beyaz ırkta kıl mıl yok. bulursa sanki yine Türkler bulur gibi geliyor bana. ama yine de bilim adamı diye bile kısıtlamadım dikkat ettiysen. kadın olsun adam olsun. biri bulsun ve seansı 300dolar olmasın!