Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

Nokia'ya haber verin ben davayı kazandım

Eskiler başlıktan anlayacak kadar bilir konuyu. yeniler bir tık bir tık daha ve son tık ile aylardır devam eden mücadelemin özetini okuyabilirler.

"Hüküm: Garanti belgesi uygulama esaslarına dair yönetmeliğin 14. maddesindeki şartlar oluştuğundan, 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. ve 4/A maddesi uyarınca ayıplı hizmet nedeniyle, tüketicinin talebi doğrultusunda ayıplı ürünün firmaca geri alınarak, 29.11.2009 tarih ve 216510 nolu fatura ile ödemiş olduğu, 840TL (KDV dahil) değerinde eşdeğer bir ürünle değiştirilmesine, 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine başviri hakkı saklı kalmak kaydı ile oy birliği ile karar verildi. "

MagnetWoman Yorumu ve Tavsiyeleri:
1- Herhangi bir ürün alırken kesinlikle fatura ve garanti belgesini alın. Beyaz eşya, telefon gibi markalı ve pahalı ürünler satanlar özellikle garanti belgesi vermeme konusunda ısrar ediyor, "fatura zaten garanti belgesi yerine geçiyor artık" gibi zırvalıklar söylüyorlar. Bir Turkcell İletişim Merkezi ve bir Arçelik Bayii'nde başıma geldi. Dikkat!

2- Asla kampanyalı bir ürün almayın. Mesela telefon alacaksanız, sadece cihazı satın alın. "bunun yanında şöyle bir bedava konuşma paketi var, böyle bedava interneti var" gibi cazip görünen kampanyalara kanmayın. 5 ay mücadele edebilirseniz ürünü alabiliyorsunuz ama bu süreçte o ek hizmetlerden faydalanamadığınız halde sanki faydalanıyormuşsunuz gibi giydirilmiş taksitleri ödemeye devam ediyorsunuz.

3- Önemseyin ve mücadele edin diyeceğim ama çok yorucu ve sinir bozucu bir süreç. Telefonu gidip kafalarında kırmak daha tatmin edici olabilir. Şimdi benim sinirim zaman aşımına uğradı mesela. tam tatmin olamıyorum.

bu akşam karar belgesini TİM'e götürüp yeni telefonumu alacağım. Sıkıntı çıkarırlar mı bilemiyorum. Benim zafer heyecanımın da takımımın heyecanı gibi kursağımda kalmasını istemiyorum. bir de yeni telefon geldiğinde aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. iptal iptal iptal!!!
Merhaba ben Magnet. Bu karar tutanağı. Şu beyaz olanındans aliim.

8 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Hayırlı olsun :)

mgntwmn dedi ki...

çok mersi:)

Olé dedi ki...

Tebrik ederim!

mgntwmn dedi ki...

Ole'cim henüz tebriği hakedemedim. hala alamadım telefonu. firma bana geri dava açacakmış ve kaymak-amlık'taki kaymak-am hanımlardan biri ısrarla sormama rağmen bana bundan bahsetmeden karar tutanağını elime tutuşturup git telefonunu al dedi. uğraşıyorum hala...

Olé dedi ki...

inanamiyorum! bu kadar dar kafali dusunuyorlarsa neden bu markalar reklam yatirimlarina bu kadar para dokuyorlar?! hele o aklini is saatinde peynir ekmekle yiyen kadinlara ne demeli...

mgntwmn dedi ki...

bir noktadan sonra herşeyin bahanesi var. o kadının maaşı az yazık, beriki emir kulu naapsın. var hep bahaneler. artık şöyle kurgular yapıyorum. mafya bir sevgili bulmak lazım herhalde yaşamak için. sıktırcan birinin topuğuna bakalım geliyor mu gelmiyor mu telefon 1 günde. tam faşo oldum artık!

khaos dedi ki...

belki önceki yazılarda sorunu göreceğim ama şu an merak ettim,
hangi model ile hangi sorunu yaşadın ve şu anda ne aldın..
falan filan bir sürü soru işte..

mgntwmn dedi ki...

E71. yazılımında sıkıntı var. davayı kazandım ancak nokia beni takmadı. haciz davası açtık. bekle ki çözülsün. az önce takside radyoda RTE konuşuyordu. saray gibi adalet binaları yaptıklarından bahsediyordu. ancak spiker binaların içindeki işlerin yürüme şekli ve hızıyla ilgili hiç soru sormadı.